18.03.2015- 18.03.2015
12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi Etkinlikleri

­

Üniversitemizde Tiyatro Topluluğu kurmayı planlayan öğrencilerimizden Yasin Bulut, Fatma Ezgi Eker, Muharrem Aydın, Muhammet Bakke,  12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulu ve 18 Mart Çanakkale Zaferi  etkinlikleri çerçevesinde Mehmet Akif'in Küfe adlı şiirini ve Atatürk'ün Çanakkale'de yaşadığı anılarını canlandırdılar.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının organizasyonuyla Yeşiloba Yerleşkesi konferans salonunda, idari ve akademik personelimiz ile öğrencilerimizin yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen etkinlikte, 18 Mart 1915 yılında kazandığımız bizlerin bugünlere gelmesini kanlarını dökerek sağlayan, canlarını hiç düşünmeden feda edip gövdesini çelikten duvar yaparak Çanakkale'yi geçilmez kılan 250 bin şehidimiz rahmet ve minnetle anıldı.