01.12.2014- 20.12.2014
Adana BTU Öğrenci ve Personeline Ücretsiz Tiyatro Gösterimi

ADANA BTÜ PERSONELİ VE ÖĞRENCİLERİNİ

20 ARALIK CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 15.00’DE

BÜYÜKŞEHİR TİYATRO SALONUNDA BULUŞTURUYORUZ!

GİRİŞ ÜCRETSİZDİR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NOT: DAVETİYELER SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN DAĞITILMAKTADIR.

YALANCI ARANIYOR

Yalancı AranıyorAdana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun 2014 – 2015 sezonunun ilk oyunu. Oyun 10 Ekim 2014 saat 20.00’de prömiyerini yaptı ve Cumartesi günleri ise saat 15.00 ve 20.00 ‘da seyircilerle buluşuyor.

Yunan yazar Dimitri Psathas’ın kaleminden ve Turgut Bağır’ın rejisinden süzülen oyun, keyifli ve eğlenceli bir politik güldürü. İlginçtir, Dimitri Psathas Trabzon doğumlu (1907) ve on altı yaşına dek Türkiye’de yaşamış. Daha sonra ailesiyle birlikte Atina’ya göç etmiş (1923). Hem Türkiye’de yaşamış olması hem de hemen yanı başımızda, Yunanistan’da, yaşaması kültürümüzü yakından tanımasını ve öğrenmesini sağlamış. Aynı zamanda Yunanistan’ın önde gelen komedi yazarlarından biri olan Psathas, toplumsal konulara eğilmesiyle ve hicviyle oldukça iyi bir üne sahiptir. Vodvil niteliklerinin çoğul özelliklerini barındıran ve dolantı komedyasına yol gösterecek bir komedi “Yalancı Aranıyor”.

“Yalancı Aranıyor” verdiği sözler karşısında milletvekili olan Ferekis’in, seçmenlerinin beklentileri karşısında düştüğü çaresizliği anlatıyor. Ferekis, düştüğü durumdan kurtulmak Todori’yi özel sekreter olarak işe alır. Todori’nin görevi: Seçmenleri oyalamak ve Ferekis’i bu zor durumdan kurtarmaktır.  Todori ise yalanlarıyla ve çevirdiği entrikalarla, gittikçe işleri daha da girift hale sokar. Ferekis’in eşi ise bu durumdan hiç hoşnut değildir ve Todori’yi kovdurmak için o da türlü entrikalara girişir.

Yazan: Dimitri PSATHAS                 Yönetmen: Turgut BAĞIR

Sahne amiri: Feridun YILDIRIM     Işık: Kabil Karaca, Kamil Toprak

Ses Efekt: Mehmet Cem baydar     Aksesuar: Demet Yılmaz

Sahne makinistleri: Cihangir TİMUÇİN, Mehmet POLUN, Haydar ŞAHİN

OYUNCULAR

Ergün ÖZFIRINCI, Halil İbrahim KURUM, Özlem ÖZEL, Nermin SALMAN, Orhan KUŞÇU, Dilek POLAT, Önder ÖZCAN, Tufan NAHARCI, Feridun YILDIRIM, Semih YEŞİL, Kübra TEKE, Çağla YELEÇ, Hüseyin İnan BİÇER rol alıyor.

Biraz gülmeye, biraz düşünmeye, biraz kahkahaya, biraz özeleştiriye hazırsanız oyunumuz sizleri bekliyor.